Kulturutbyten och marknadsföring

Inläggen av mig kommer skilja sig från de andra. På vilket sätt? Jo, det kommer handla om olika slags kulturutbyten från mig till er samt vara en smula mer personlig än de andra inlägg.

Mitt namn är Melanie Blockley och arbetar idag som kommunikatör för ISS Teleoffice. I somras fick jag ut min examen från Malmö Högskola där jag spenderat tre år med att ha läst ett program vid namn Kultur och Medier med kulturvetenskapsinriktning. I grund och botten är detta den gamla godingen Media och Kommunikation fast i en ny och mer filosofisk tappning. Nyckelfrågor vi ställde oss under utbildningen var frågan:Varför ? Varför ser vi bilden på detta sätt? Varför är kvinnans fotografi taget under ifrån? Varför är mannens tagit ovan ifrån? Vad är syftet och hur kan ni nyttja det i våra framtida arbeten?

Mina tre år där fylldes även av 30 poäng praktisk film samt 30 poäng, Skrivande som metod och gestaltning. Den praktiska filmkursen var riktigt givande och har hjälp mig att se på reklam och annan marknadsföring med nya ögon. Jag anser att jag sitter på en oerhörd kunskap som måste vara attraktiv för företagen/arbetsgivarna.

I framtiden vill jag arbeta profesionellt som skribent, marknadsutförare, kulturarbetare etc. och denna blogg är en stor hjälp till att införskaffa viktig arbetslivserfarenhet samt så har jag något konkret att visa för mina framtida arbetsgivare när jag går på intervju. Kanske kommer de att välja bort Niklas med fem års erfarenhet och satsa på den ambitiösa Melanie?

Idag är jag i början av ett nytt projekt tillsammans med författaren Anita Ahrens. I vintras släppte hon sin bok Häst Häst Tiger Tiger om organförsäljningen i Kina. Hon kontaktade mig för att hon ville inleda ett samarbete för att få ut boken till massorna. Förlaget hon ligger på har gått i konkurs och tyvärr ser bokbranschen ut på det sätt att det är svårt att komma fram utan de rätta kontakterna.

Min tanke med marknadsföringen är att framhäva temat lika mycket som själva boken. Hur jag ska göra detta kommer visa sig i att jag kontaktar alla nyhetstidningar jag anser vill framhäva detta ämne men samtidigt erbjuda dem en trygghet. Boken att vila på.

Vad som behövs för att jag ska kunna ”sälja” in idén till redaktionerna är att formulera ett personligt brev från Anita Ahrens skrivet av mig. Att som författare ha någon som gör ”skitgöran” är rätt viktigt för att du visar att intresset för boken är så pass stort att någon utomstående tar sig tid  att arbeta för att få ut den.

Nästa steg i marknadsföringen av temat/boken är att skapa ett event. Detta för att nå folket som vanligtvis inte läser dagstidningarna men som visst kan ha ett samhällsintresse. Organförsäljning står då på listan och kommer att ske i samband med kontakten med nyhetsredaktionerna. Hur hade du reagerat om någon på stan erbjudit att sälja dig ett nytt hjärta, en frisk lever, en fin lunga?   Etik är till för de friska!

Kommentera

Your email address will not be published.