Skrivkramp

skrivkramp

foto: stock.xchng

Tänk om man jobbade i en fabrik med att skruva ihop brödrostar och helt plötsligt stannade hjärnan. Hur man än försökte kunde man inte skruva ihop brödrosten rätt. Saken blir ännu värre av att bandet fortsätter snurra och nya brödrostar, som också ska skruvas ihop kommer åkande. Man hoppar över en för att hoppas det går bättre med nästa, men även den blir skev och oduglig. Då får man lite panik och krampen tar ett ännu hårdare grepp. Man ser framför sig hur kunden ringer och undrar varför brödrosten aldrig kommer. Vad ska man säga då?

Ok det finns kanske inte nåt som heter brödrostkramp, men skrivkramp är nog något alla skribenter har drabbats av vid flertalet tillfällen. Hur gör man för att komma ur funken? Jag ska inte låtsas att jag har svar på den frågan. Det är ju därför jag skriver det här inlägget. Idag ska jag skriva flera inlägg på både min egen och andras bloggar, och i min hjärna råder total idétorka. I stället för att svämma över av inspiration och kretivitet visar min hjärna mig ett bildspel av ökenlandskap med torra, krackelerade flodbäddar, en spökstad med tumbleweeds som blåser förbi i ett moln av damm till soundtracket av en symfoni av syrsor (finns det syrsor i öknen?!).

öken

foto: stock.xchng

Mitt enda recept mot skrivkramp är att sätta sig ner och skriva om precis vad som helst t ex skrivkramp. Nånstans borde ju pluggen lossna då kan man tycka, men inte alltid. Någon som har några andra bra tips att dela med sig av?

Kommentera

Your email address will not be published.