Trafikmässig semesterröra

En återkommande trend i besökarstatistiken här på Okeli frilans är höst-och vår-svängen. Sommartiderna talar sitt tydliga karga språk då de flesta är på semester och så långt ifrån jobb och datorer som möjligt. Liknande tendenser syns på vintern.

Vad som är intressant är att det _alltid_ är ett uppsving efter semestertiderna. Både på hösten, augusti och oktober – och våren, februari och mars. Detta fyller mig med gott mod, för det tolkar jag som att de kreativa själar som fått lufta sina tankar och fått lugn och ro har kommit tillbaks – sprudlande av företagsamma idéer och kraft.

Andra sidan av myntet då? Varför svalnar trenden av ju längre emot vinterns dunkla mörker vi kommer? När väder och vind visar sin dåliga sida borde trenden vara att fler sitter vid sina datorer, kanske med en ångande kopp kaffe eller choklad bredvid.

Självklart finns det andra saker att göra framför datorskärmen än att jobba… Kanske är det annat som drar, ju mer tid som spenderas med familj eller vänner ju mer drar det att sitta ännu mer. Sedan kommer klimax, juletider. Då är det oftast relativt få personer som är ute och jagar frilansjobb, eller lägger upp egna projekt.

Men även om trenden går nedåt under vissa perioder så är det överlag så att vi blir fler och fler frilansare. Kanske drar Okeli frilans fler och fler besökare från andra källor? Ja det är nog sant, men vad jag vill påstå är att frilansandet blir vanligare och vanligare.

Kommentera

Your email address will not be published.