Det ser ljusare ut för småföretagarna

I mitt förra inlägg tog jag i ifrån tårna och spydde ut all min Försäkringskassan-galla som jag har gått och burit på under stora delar av 2000-talet. Bland annat tog jag upp det orimliga i att egenföretagare har sju karensdagar vid sjukdom. I morse skickade jag in det inlägget för granskning och slog sedan upp dagens DN vid frukostbordet. Och vad får jag se då? Jo, följande rubrik:

”Borgerliga tvingas backa om karensdag”

Detta verkar intressant, tänkte jag och började genast läsa. Det visar sig alltså att idag (tisdag den 2 december) är dagen då vi egenföretagare faktiskt får hopp om livet (eller åtminstone om sjukdomen) igen! Idag är dagen då regeringen tar sitt förnuft till fånga, dagen då socialförsäkringsutskottet fattar beslut om färre karensdagar för egenföretagare. (Idag är också dagen då gravida får sjukpenning – bryr jag mig inte så mycket om eftersom jag är färdiggraviditerad – och dagen som man får mer insyn i försvaret – bryr jag mig heller inte så mycket om, för mig räcker det att jag vet att min mans kusin är med i Hemvärnet.)

Kan det till och med vara så att denna förändring träder i kraft redan vid årsskiftet? Vore ju bra, eftersom vintertider är influensatider och det skulle kännas rätt så skönt att slippa oroa sig för att behöva släpa sig till jobbet med feber och elände. I värsta fall börjar de nya reglerna inte att gälla förrän till sommaren … Ja, ja … Då får vi hoppas på sommarförkylningar istället!? Någon som vet hur det ser ut med detta?

Och till sist: Är det någon som tycker att tidsperspektivet i mina inlägg verkar lite märkligt? Det känns så när jag skriver i alla fall! Det beror främst på att jag själv inte styr över när inläggen ska publiceras, det gör Okeli. Jag skriver inlägg när jag har tid, ibland flera stycken parallellt, och refererar till dem hit och dit och sinsemellan. Allt detta blir lite förvirrat känns det som, jag hoppas att det inte blir alltför rörigt!! Jag ber om ursäkt, i så fall … Auf wiederhören!

1 kommentar

  1. Aj då, var visst lite snurrig med veckodagarna, märker jag. Hur kan jag förväxla torsdag (as in dagen före fredag) med trista tisdag? Sorry!

Kommentera

Your email address will not be published.