Telefonförsäljning revisited

Har tidigare rapporterat om när KA Translation föll till föga för telefonförsäljare, bland annat har jag sponsrat utbildningsmaterial som ska få mellanstadieeleverna här i Katrineholm att inte vilja börja röka. Hoppas att det funkar!! Jag missade dock att köpa Expressen under vecka 46 för att se mitt namn tillsammans med Sveriges sportelit i en tackannons, får se om man kan köpa tidningen i efterhand kanske?

När tanten hade ringt mig och fått mig att gå med på att SKÄNKA dessa pengar fick jag en bekräftelse via post, som jag faktiskt inte ens öppnade (lite typiskt mig), men jag trodde att den inte innehöll något viktigt. När det väl blev dags att betala in pengarna (plus några dagar till, också lite typiskt mig) visade det sig att detta inte alls var någon gåva. Gåvor är väl inte belagda med moms, vad jag vet? Istället hade jag fått en faktura (öppnade inte heller det kuvertet direkt får väl erkännas) på 2 000 kronor PLUS moms, 2 500 kr med andra ord. Då blev jag faktiskt lite sur! Det här hade tanten inte sagt någonting om. Men eftersom jag inte hade läst bekräftelsen och inte heller tittat på fakturan förrän två dagar efter förfallodatumet var det inte så mycket jag kunde göra åt saken. Bara att betala och se glad ut, alltså!

Igår ringde det ytterligare en tant (i rättvisans namn mer kvinna än tant) i ett liknande ärende. Den här gången skulle mellanstadieeleverna i Katrineholm få cykelhjälmar! Verkar visserligen lite bortkastat, med tanke på att varenda unge väl redan har en, vad jag vet? Men, så kanske det inte är i verkligheten, och om det nu finns barn som av olika anledningar inte har en så kan jag gärna bidra med lite pengar till det. Jag hade egentligen bestämt mig för att inte gå med på några mer sådana här saker, men den här kvinnan var mycket tydligt med att moms tillkom och så kostade det bara 500 kr (läs 625). Så nu sitter jag här och känner mig väldigt givmild och det är ju alltid en skön känsla. Och så får man ju sitt företagsnamn i en broschyr som skickas hem till alla föräldrar förstås. Vi får se om den marknadsföringen fungerar bättre än storannonsen i Expressen?

Tidsmaskin, vi befinner oss nu på eftermiddagen samma dag:

Min verksamhet är ju inte så illustrativ, eller vad man ska säga, så det är få bilder i bloggen som är mina egna. För att åtgärda detta bestämde jag mig för att kontakta Expressen för att få en kopia på den stora fina annonsen med mig, Foppa, systrarna Kallur (och fem miljoner andra företagsnamn, no doubt) att publicera här och på företagets Facebook-sida. Expressens annonsavdelning arbetar mycket effektivt, kan jag säga, för cirka en timme efter att jag skickat mitt mail till dem ringer en kille upp mig för att meddela att KA Translation inte alls har varit med i någon annons. VA?! Nu känner jag mig verkligen lurad!

Ilsken som ett bi (inte en helt ovanlig sinnesstämning hos mig, som någon kanske har noterat) kontaktar jag Hem och skola för att ta reda på what the **** is going on. Även här jobbar de uppenbarligen ganska snabbt, för ett par timmar senare får jag ett mail där det står följande:

På grund av den massmediala uppmärksamhet gällande Riksförbundet Hem & Skolas förehavanden samt Riksförbundets samarbete med PoolMedia AB har det fått som konsekvens att allt arbete (fakturering, annonsering, försäljning osv.) för närvarande ligger nere.

OK … Den massmediala uppmärksamheten har uppenbarligen flugit rakt över mitt huvud, jag är annars ganska uppdaterad. Men, jag vet en sak: Faktureringen har uppenbarligen inte legat nere lika länge som annonseringen … Jag får dock reda på att mina pengar ska betalas tillbaka omgående. Vi får väl se?! Vad som hände med antirökmaterialet? Ingen aning, men det ska jag banne mig ta reda på nu!

Kommentera

Your email address will not be published.