Att hitta lösning

I dag skulle jag varit i Stockholm. Ja, det är ju inget märkligt. Jag har varit i storsta´n en massa gånger givetvis. T.o.m. jobbat däruppe, men i bland så går det inte som man vill.

Klockan ringde och upp i ottan innan fan själv på sig tofflorna. Då inser jag efter att ha lyssnat på lokalradion att det tåg jag skulle åkt med missar jag då lokaltrafiken inte funkar denna dag heller. Ta bilen då istället är alternativet.

En snabb frukost och ut i bilen, men snön vräker ner. Efter någon mil inser jag att det här kommer aldrig att fungera – snön är som en vägg och halkan gör att bilen uppför sig som den arme Bambi på hal is. Vad att göra? Det första är att vända och åka hem och sms:a till mitt påtänkta intervjuoffer om en vädjan att vi tar intervjun på telefon istället. Det andra är att gå ut med hunden för att därefter ringa till möte nummer ett och ta mötet på telefon det också.

Annars är jag tveksam till att möta kunder eller kontakter på telefon speciellt när man ska presentera sig och det man kan erbjuda. Du missar ju kroppspråket och känner inte ”vibbarna” på samma sätt som när man sitter öga mot öga. Men som sagt ibland finns inget val och det är bättre att genomföra mötet på telefon än inte alls.

Så slutsatsen av denna snöiga vinterdag i Sverige blir att  det gäller vara flexibel och göra bästa möjliga av läget.

Ingemar E. L. Göransson, www.ordochkultur.se

Kommentera

Your email address will not be published.