Ett jobb kanske

Jag var inne på min lokala mack häromda´n. Macken har precis sålts och som stamkund tänkte jag hälsa och säga lycka till till den nye ägaren när jag var och tankade.

En ung kille har köpt stället som var ganska nedgånget, men har uppenbara fördelar och borde kunna vara en hyfsad möjlighet att få mat på bordet. Mack, lite livsmedel, filmer att hyra ut, lite reservdelar som lampor och en del annat plus uthyrning av kärror och bilar.

– Har du funderat på att tala om för grannskapet att du har tagit över?

– Det har jag inte hunnit att tänka på, det har varit så mycket annat.

– Jag kan ta fram ett reklammaterial som du delar ut härute. Det behöver inte kosta så mycket. Jag gör hela jobbet från idé till tryckning och du delar sedan ut det till de närboende. Det skulle säkert öka din omsättning ordentligt.

– Jag har inte tänkt på det, men det låter vettigt.

– Du jag kommer in nästa vecka så pratar vi om det.

Sagt och gjort i morgon åker jag in till ”min” mack och ger honom ett förslag. Vad vill jag säga med detta. Jo, det är inte så svårt att fixa nya frilansjobb egentligen. Det gäller bara att se möjligheten. Nu blir det inget jättejobb om det blir av, men det är ett nytt jobb och framförallt en ny kund. Det jobbet kan leda till andra jobb osv. Ytterligare en intäkt och det är ju vad handlar om. Alla jobb är bra jobb eller hur!

Ha en bra dag!

Ingemar E. L. Göransson, Ord & Kulturproduktioner

Kommentera

Your email address will not be published.