Konsten att lyckas vara många

Som relativt nybakad frilansare har jag insett att för att lyckas bra, så måste man vara ett helg gäng personer på samma gång. Men att vara sin egen revisor, marknadsförare, säljare och designer kan vissa dagar få mig att vilja skrika högt. Visst gick jag ekonomisk linje på gymnasiet men sedan dess har jag mest behandlat siffror när jag räknar ut dimensioner på en layouter jag designat.

Ord som moms  återupptäckte jag först när jag skulle skriva min första faktura, men eftersom jag är oerhört envis så vill jag så klart lära mig allt, innan jag anser mig besegrad och anställer en revisor… (om någon har en fantastiskt snäll revisor, rekommendera gärna nedan).

Tack och lov för den trevliga tjejen på Skatteverket som lungt och metodiskt besvarade mina frågor och sedan påpekade att när jag var känd och jobbade för Madonna (what?) så fick jag inte glömma att anmäla min ökade inkomst. Siffer-paniken var borta som genom ett trollslag.

Nu till något helt annat en siffror, jag vill rekommendera en serie på SVT som heter: Desperate Romantics, väldigt välgjord drama-komedi om det prerafaelitiska sällskapets kamp för erkännande inom konsten.

Bild av Dante Gabriel Rossetti-

Image borrowed from:http://free4444.blogspot.com/2010/01/rossetti-dante-gabriel-venus.html

http://www.imdb.com/media/rm2711063808/tt1346018

Kommentera

Your email address will not be published.