Opraktiskt inspirerande

I mitt första inlägg nämnde jag ordet inspiration och att det är en väldigt viktig del av vad jag gör. Inspiration kan vara något väldigt subtilt och svårt att sätta fingret på, hur får man den? Var finns den? Kan man leta upp den? Måste man ha den?

Som designer ser jag inspiration som ett helt livsnödvändigt verktyg, den hjälper till att skapa nya idéer, ger glädje, arbetslust och energi åt fantasin. Jag kan hämta inspiration från många källor, har jag idétorka så vet jag var kan leta, det gäller att komma på knep för att trigga igång sin egen hjärna. Här nedan är några av mina tips som funkar för mig:

1. Internet.Det finns miljoner med designmagasin och museum som har väldigt intressanta webbsidor, onlinemagasin, konst, design och modebloggar är fantastiskt användbara osv, be vänner länka intressanta sidor och browsa vidare, ibland kan man hitta rikitgt vackra grejer.

2. Gå till en plats du gillar. Att ta en promenad för att rensa huvudet är väldigt underskattat eller helt enkelt ta en kaffe på en bänk någonstans där du känner dig avslappnad.

3. Gör något du aldrig gjort innan. Kan vara så enkelt som att gå en ny väg till jobbet, äta nått nytt eller pratat med någon du inte känner. Det är viktigt att byta rutiner ibland.

4. Var i nuet. Det här är svårare än man tror, att bara vara och tänka på hur man känner sig, stanna upp i någon minut och glömma bort stress och måsten som blockerar.

5. Skissböcker. Samla bilder och tankar i en anteckningsbok. När du känner dig tom i huvudet så kan det vara en hjälp för att få igång tankeverksamheten igen.

Här nedan följer några bilder som alltid ger mig inspiration och kanske kan hjälpa er också.

Ha det bäst,

Anna-Maria

Kommentera

Your email address will not be published.